Video Revmatoidni artritis in artroza

Vaje za roke in noge

Oglej si video

Vaje za roke in noge bodo koristile vsem, ki vas zaradi artritisa pestijo bolečine v rokah in nogah.

Vaje za roke in noge za omilitev bolečin

Za artritis je značilno vnetje sklepov, običajno v več sklepih hkrati. Bolezen se lahko pojavi postopoma ali pa nenadoma. Potek bolezni se razlikuje od bolnika do bolnika ⎼ pri nekaterih je potek bolezni počasen, pri hujših oblikah pa hitrejši. V teh primerih so tudi bolečine močnejše.

Pogosto se bolezen začasno umiri. Ko pa se bolečine znova pojavijo, pa bolniku pomembno otežijo vsakodnevno življenje in opravila. Onemogočene so mu tudi najlažje in najbolj vsakdanje naloge, kot so pospravljanje, oblačenje ali celo hoja.

Pomembno je, da bolnik čim prej poišče zdravniško pomoč in ugotovi vzrok vnetja ter tip bolezni. Artritis se v začetku bolezni najpogosteje pojavi prav v sklepih rok in se nato širi na ostale sklepe. Poleg bolečin so sklepi tudi otekli in pordeli. Zelo pogosto so težje gibljivi in okorni.

Vedeti moraš, da lahko kljub bolezni še naprej normalno živiš. Najbolj pomembno je, da obolele sklepe redno razgibavaš in kljub težavam poskusiš ostati čim bolj aktiven/-a. Dolgotrajno mirovanje namreč lahko povzroči še večjo okorelost in močnejše bolečine.

Pri tem ti lahko pomagamo, zato smo pripravili vaje za roke in noge. Preveri, kako lahko olajšaš bolečine v rokah in nogah!

Sorodni
prispevki

Preverite tudi ostale prispevke, s katerimi lahko dopolnite svojo rutino in olajšate bolečino, ki vas pesti.

Nasvet

Kako vaditi brez bolečin kljub artritisu

Revmatoidni artritis in artroza
Nasvet

Lahko zdrava prehrana pomaga preprečiti bolečine v vratu in ramenih?

Bolečine v vratu in rami
Nasvet

Najboljše in najslabše vaje za hrbtne mišice

Bolečine v hrbtu in križu
Video

Vaje za roke in noge

Revmatoidni artritis in artroza