Video Bolečine v kolenu

Vaje za razgibavanje kolen

Oglej si video

Vaje za razgibavanje kolen koristijo predvsem ob pomanjkanju fleksibilnosti v kolenih, kar je pogost vzrok za bolečine.

Koleno spada med enega najbolj obremenjenih in kompleksnih sklepov, saj mora včasih nositi tudi do štirikratno težo telesa. Kako stabilno je koleno, je odvisno predvsem od sklepne ovojnice ter moči stranskih in križnih kolenskih vezi. Bolečino v kolenu pogosto spremljajo oteklost in okorelost, rdečica, šibkost in nestabilnost, pokanje v sklepu in nezmožnost, da popolnoma iztegnemo koleno.

Vzroki za bolečine v kolenu različni

Bolečine v kolenu so lahko različno močne in zato različno nevarne za posameznika, odvisne pa so predvsem od vzroka bolečine – to so lahko različne poškodbe, mehanske težave, artritis in drugo. Tveganje za bolečine v kolenu lahko poveča veliko faktorjev. Pomemben dejavnik je teža posameznika – prekomerna teža pomeni večje obremenjenost za kolenske sklepe tudi med običajnimi vsakdanjimi aktivnostmi, kot je na primer hoja.

Po drugi strani so tu nekateri športi, ki za naša kolena prav tako pomenijo večjo obremenjenost: to so na primer smučanje, košarka in tek, kjer so poškodbe kolena zelo pogoste. Pomembna je tudi zgodovina poškodb. Po poškodbi kolena obstaja večja verjetnost, da se poškodbe ponovijo.

Prvi korak, s katerimi si lahko zagotovite bolj zdrava kolena, je zdrava obutev. To je pomembno predvsem za tiste, ki se pogosto ukvarjate s športom; še posebej, če gre za enega izmed zgoraj navedenih športov.

Vaje za razgibavanje kolen za fleksibilnost

Najpogostejši vzrok bolečin v kolenih je pomanjkanje fleksibilnosti. Da svojim kolenom povrnete moč, pa je pomembna redna vadba. Bolečine v kolenu zahtevajo ustrezne vaje, previdnost in vztrajnost. V videu vam nudimo nasvete in vaje za razgibavanje kolena, ki vam bodo pomagale pri lajšanju bolečin. Preverite!

Sorodni
prispevki

Preverite tudi ostale prispevke, s katerimi lahko dopolnite svojo rutino in olajšate bolečino, ki vas pesti.

Nasvet

Bolečina v vratu in rami: 7 nasvetov, kako jo preprečiti

Bolečine v vratu in rami
Video

Vaje za roke in noge

Revmatoidni artritis in artroza
Video

Aktiven počitek je najboljša regeneracija mišic

Bolečine v mišicah in sklepih
Vaja

5 vaj, s katerimi lahko olajšaš jutranje bolečine v vratu

Bolečine v vratu in rami