Video Bolečine v hrbtu in križu

Odpravi bolečine: raztezne vaje za križ

Oglej si video

Raztezne vaje za križ bodo koristile vsem, ki trpite za bolečinami v križu oziroma spodnjem delu hrbta.

Bolečine v križu se namreč vse pogosteje pojavljajo tudi pri mlajših in niso več le težava starejših oseb. Razlogov je več, zelo pogosto pa smo za bolečino krivi sami.

Nepravilna drža in neustrezni položaji na delovnem mestu

Eden najpogostejših krivcev za bolečino v križu je nepravilna drža. Zaradi današnjega načina življenja večino dne preživimo sede. Če ta čas preživimo sklonjeni in ne sedimo pravilno, se bolečine v križu kaj hitro pojavijo. Enako pa velja tudi, ko sedimo ali se premikamo. Bodite pozorni, da je vaša hrbtenica vedno vzravnana. Na začetku se bo mogoče zdelo težko, vendar se na dolgih rok nedvomno obrestuje!

Bolečine v križu so pogosto rezultat nepravilnih položajev na delovnem mestu. Poleg nepravilnega sedenja je lahko težavno tudi prenašanje težjih bremen.

Dobra novica je, da lahko takšno bolečino v križu učinkovito olajšamo in odpravimo na precej lahek način. Te zanima, kako?

Rešitev za bolečino so vaje za križ

Tako je! Čeprav se zdi, da je v primeru bolečin v križu najbolje mirovati in počakati, da le te minejo, pa pravzaprav lahko bolečine najučinkoviteje olajšaš z vadbo. S telovadbo lahko namreč ojačamo mišice in sklepe, zaradi česar bosta hrbtenica in križ bolj odporna na poškodbe.

Najprimernejše vaje za križ v tem primeru so take, s katerimi boš raztegnil mišice. Raztezne vaje so namreč tiste, ki jih boš z bolečinami najlažje izvajal, poleg tega pa nudijo tudi najhitrejše lajšanje bolečin.

Z rednim izvajanjem razteznih vaj za križ lahko bolečine ne le olajšaš, temveč tudi popolnoma odpraviš in preprečiš ponavljanje. Svetujemo ti, da raztezne vaje kombiniraš tudi z vajami za krepitev in gibljivost križa, saj boš tako dosegel pozitivne rezultate. V kolikor pa med vajami občutiš močne bolečine ali se tvoje stanje dlje časa ne izboljša, ti priporočamo posvetovanje z zdravnikom.

Sorodni
prispevki

Preverite tudi ostale prispevke, s katerimi lahko dopolnite svojo rutino in olajšate bolečino, ki vas pesti.

Nasvet

Zaščita kolen pred poškodbami med treningom

Bolečine v kolenu
Nasvet

Muskelfiber – bolečine v mišicah in utrujenost

Bolečine v mišicah in sklepih
Nasvet

Vaje za hrbet, ki ti lahko pri bolečinah škodijo

Bolečine v hrbtu in križu
Nasvet

4 miti: bolečine v mišicah nog po vadbi

Bolečine v mišicah in sklepih