Nasvet Revmatoidni artritis in artroza

Bolečine v rokah – 10 trikov za lajšanje

Če se pojavijo bolečine v rokah, si jih vsak želi čim bolj olajšati. Če živiš z artritisom lahko že vsako najlažje vsakdanje opravilo predstavlja težavo. Na trgu obstaja veliko produktov, s katerimi si lahko olajšamo bolečino v rokah.

Bolečine v rokah lahko omiliš

Vendar pa lahko namesto kupljenih produktov izkoristiš svojo kreativnost in različne vsakodnevne predmete uporabiš na nov način. Predstavljamo 8 trikov, s katerimi si lahko lajšaš bolečine v rokah med vsakodnevnimi opravili.

Uporabi kuhinjsko gobo za stabilnost

Ko med mešanjem zgrabiš skledo, da se ne bi premaknila, trpijo tvoji sklepi. Vendar, če pod skledo postaviš vlažno gobo ali krpo, bo ostala na svojem mestu z veliko manj pomoči tvojih rok.

Uporabi predpasnik tudi, ko ne kuhaš

Ko se ukvarjaš z različnimi domačimi opravili, pri katerih sočasno potrebuješ veliko orodij, uporabi predpasnik. Namesto, da bi vsa orodja držal/-a, kar po daljšem času lahko omrtviči prste, jih pospravi v žep predpasnika. Še vedno so pri roki, tvoje roke pa so proste in lahko počivajo!

Uporaba naglavnega traku malo drugače

Ko moraš nekaj potegniti ali povleči, je to bolje narediti s podlaktjo kot s prsti. Zato naslednjič v ta namen uporabi naglavni trak in si prihrani nekoliko bolečine. Preprosto pripni ga na ročaj hladilnika ali pečice in vanj zatakni svojo roko.

Plavalni pripomočki za držanje kart

Če obožuješ igranje kart, vendar jih ne zmoreš predolgo držati v roki, imamo rešitev. Uporabi pripomoček za plavanje iz pene – tak, ki je v obliki kroga. Razreži ga in vanj naredi režo – tako, kot bi prerezal/-a žemljico. Vanjo vstavi karte; sedaj imaš večjo površino za držanje!

Elastike in odpiranje embalaž

Da se pri odpiranju različnih embalaž in kozarcev izogneš drsenju prstov, nanjo postavi elastike.

Ključi in zadrge

Če težko odpreš ali zareš zadrgo, nanjo pritrdi obroček od obeska za ključe.

Škarjice vedno in povsod

Škarje so lahko koristne v različnih situacijah, ne le za rezanje papirja. Omogočijo ti lažje odpiranje različnih embalaž, uporabiš pa jih lahko tudi za rezanje mesa in zelenjave. Še posebej prav ti lahko pridejo v restavraciji!

Teniška žogica + zobna ščetka

Če ti tvoja zobna ščetka ne omogoča dobrega prijema, razreži teniško žogico in vanjo vstavi ročaj ščetke. Tako imaš na voljo večji prostor za oprijem!

Pohištvo na koleščkih

S tem trikom si lahko olajšaš življenje tudi, če nimaš artritisa. Naj bo tvoje pohištvo na koleščkih; preoblikuješ lahko tudi svoje staro pohištvo in koleščke nanj pritrdiš naknadno.

Sorodni
prispevki

Preverite tudi ostale prispevke, s katerimi lahko dopolnite svojo rutino in olajšate bolečino, ki vas pesti.

Nasvet

Bolečina v vratu na delovnem­­­­ mestu: kako jo preprečiti?

Bolečine v vratu in rami
Nasvet

Prekomerna teža vpliva na bolečine v kolenu?

Bolečine v kolenu
Nasvet

Artritis in prehrana – kaj lahko jem?

Revmatoidni artritis in artroza
Nasvet

7 zastarelih mitov o artritisu

Revmatoidni artritis in artroza