September 20, 2021

TOP 3 športne aktivnosti za druženje z vašimi najmlajšimi

Poletja je konec, šola je v polnem teku … in tudi jesenski športi! Športne dejavnosti so odlične za otroke vseh starosti saj jim pomagajo, da se spoprijateljijo, razvijejo timsko delo in se razgibajo, hkrati pa porabijo energijo na igrišču ali igrišču.

Šport otroke nauči vsega o športnem duhu in tem kako se zabavati med sodelovanjem s svojo ekipo.

Vsi otroci ne uživajo v istih vrstah dejavnosti in morda bo potrebnih nekaj poskusov in napak, da bi našli pravi športa za svojega otroka.

Toda šport, tudi v zelo mladih letih, je odličen uvod v ustvarjanje novih prijateljstev in učenje pomembnih življenjskih veščin.

Kljub temu, da je jeseni vreme bolj muhasto in tudi temperature so nižje, pa še vedno lahko uživate v športnih aktivnostih z vašo družino.

3 zabavne jesenske športne aktivnosti

Vaš otrok šele vstopa v najlepša leta svojega življenja, zato je prav, da jih že od rosne mladosti navadimo na redno športno aktivosti, kar je bom močno olajšalo življenje!

Predstavljamo vam 3 najbolj pribljubljene jesenske športne aktivnosti, v katerih lahko uživate z vašimi najmlajšimi.

Kolesarjenje

Večina otrok se želi naučiti voziti kolo in to je preprost način, da jih spravite na svež zrak. Kolesarjenje bo vašemu otroku pomagalo razviti mišice nog in okrepiti kosti.

Nadaljevanje vadbe bo pomagalo okrepiti njihovo vzdržljivost in izboljšalo razvoj srca in ožilja. Povečalo se bo tudi njihovo usklajevanje in ravnotežje.

Za učenje vožnje s kolesom je potreben čas in vztrajnost, ki jih bodo potrebovali za uspeh. Vse to pa jim bo omogočilo, da se naučijo drugih veščin, ki jih bodo potrebovali v življenju.

kolesarjenje-z-najmljasimi
Kolesarjenje z vašimi najmlajšimi je odlično ideja za druženje, tkanje nezlomljivih vezi in učenje o športu ter disciplini.

Občutek dosežka in povečano zaupanje, ki ga bodo imeli prvič, ko bodo odkolesarili brez pomožnih koles, je nekaj neverjetnega in neponovljivega.

Pomembno je zagotoviti, da je kolo primerne velikosti za vašega otroka, da je mehansko brezhibno in da ima ustrezno varnostno opremo, kot so luči in zvonec.

Prav tako morate dobiti ustrezno varnostno opremo za zaščito glave, kolen in komolcev ter redno preverjati, ali se še vedno prilega in je v dobrem stanju.

Pohodništvo

Čeprav je lahko vsakdanji sprehod že del vašega življenjskega sloga, je lahko izziv v sprehanje in pohodništvo prepričati tudi vaše najmlajše. Čeprav ni dvoma, da bi vključitev vaših otrok v aktivne dejavnosti na prostem lahko pomagala pri boju proti debelosti, povezovanju z naravo in uravnoteženju predolgega časa pred zaslonom, je lahko takšna sprememba - vsaj na začetku - zelo težavna.

Hoja zgolj zaradi hoje se lahko nekaterim otrokom zdi dolgočasna. Namesto tega poskusite razmišljati o drugi zabavni dejavnosti, ki bi mu bila všeč, in se odpravite peš do tega cilja.

Na primer, to je lahko slap na koncu pohodniške poti, kjer lahko plavate, sosedsko igrišče ali bližnje jezero za krmo rac.

Hoja in telovadba bi morala biti nekaj, kar se otroci veselijo in če otrokom privoščiti nagrado za dobro počutje na sprehodu, je to odličen način za pozitivno krepitev zdravih navad.

pohodnistvo-z-otroci
Le preprost sprehod in odhod do bližnjega hribčka, bo pozitivni vplival na počutje vas in vaše male štručke.

To je lahko nekaj tako preprostega, kot je dodaten čas branja pred spanjem, nov par oblačil za vadbo ali zdrava poslastica.

Vožnja s skirojem

Ne glede na to, ali malčka učite, kako uravnotežiti in izboljšati svoje motorične sposobnosti, je vožnja s skirojem eden najboljših hobijev za otroke. To krepi njihovo zaupanje in neodvisnost, ob tem pa se zelo zabava.

Otrok, ki se nauči voziti skirco, izboljša ravnotežje, koordinacijo med očmi in različne fitnes sposobnosti. Za otroke, ki še nikoli niste poskusili voziti kolesa ali skiroja, je zelo priporočljivo, da začnete uporabljati trikolesni skiro.

voznja-s-skirojem
Zabavnsto, elegantno in preprosto - vse to je vožnja s skirojem.

Ko se odločite, kateri skori ustreza zmožnostim vašega malčka, lahko preverite zavorni mehanizem in druge funkcionalnosti. Ne glede na to, kateri skiro izberete za svojega malčka, pri vožnji vedno vključite čelado in drugo varnostno opremo.

Z otroci je treba graditi notranjo motivacijo, se zavedati pomena gibanja in poskrbeti da si ustvarijo lastno identiteto – to pomeni: nisem zgolj in samo športnik, sem tudi dijak, sin, prijatelj, rad imam glasbo, rad imam jezike in tako naprej – športnika učiti sprejemanja poraza in mirnih razlag ter poskrbeti za osnovno varnost športnikov.

#veseljedogibanja

PROSTI ČASZDRAVO ŽIVLJENJEEKOLOGIJAKONTAKT
Copyright@2021
Pogoji poslovanja