PRAVNO OBVESTILO: VESELJE DO GIBANJA

UVOD
Spletno mesto je za namen tega obvestila pojem, ki zajema vse spletne strani na naslovu www.veseljedogibanja.si (v nadaljevanju: spletno mesto).

VSEBINA SPLETNEGA MESTA
Vse vsebine, ki se nahajajo na spletnem mestu so informativnega značaja in služijo predvsem informiranju. BHS skupina d.o.o.,  se obvezuje, da bosta storila vse, kar je v njuni moči, da bodo podatki na spletnem mestu resnični, zanesljivi in kakovostni. S tem pa ne odgovarja za morebitne tipkarske napake in za zamude ter pomanjkljivosti pri vnašanju ažurnih podatkov.

ZAŠČITA AVTORSKIH PRAVIC
Spletno mesto je izključna last podjetja BHS skupina d.o.o.. Uporabnikom ni dovoljena uporaba dokumentov, slik, besedil in drugih podatkov, ki so del tega spletnega mesta. BHS skupina d.o.o. ima na vseh gradivih materialne in moralne avtorske pravice.

ZAŠČITA ZASEBNOSTI
Ob prvem obisku spletnega mesta, se na vaš računalnik shrani “piškotek”, ki ga lahko tudi sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami preprečite, da bi se shranil. Piškotki so majhne datoteke, ki se naložijo na vaš računalnik z namenom izboljšanja uporabniške izkušnje. Kot večina spletnih mest vam poskušamo s piškotki zagotoviti boljšo, hitrejšo in varnejšo izkušnjo. Več o vrstah piškotkov in njihovem upravljanju, si preberite tukaj.

Izjava o varstvu osebnih podatkov


Splošne določbe


Izjava o varstvu osebnih podatkov vsebuje informacije o zbiranju osebnih podatkov uporabnikov v okviru spletnega mesta Veselje do gibanja, ki vključuje vse spletne strani in podstrani Veselje do gibanja (https://veseljedogibanja.si), ki jih upravlja BHS Skupina d.o.o., ter informacije o obdelavi in varstvu na ta način zbranih osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta Veselje do gibanja.

Kot upravljavec spletnega mesta Veselje do gibanja si BHS Skupina d.o.o. pridržuje pravico, da pogoje uporabe in izjavo o varstvu osebnih podatkov občasno dopolnjuje in posodablja v skladu s tehničnimi novostmi in zakonodajo brez predhodne najave ali obveščanja uporabnikov.


Zbiranje in obdelava osebnih podatkov

Naročanje na e-novice
Pri naročanju na e-novice na spletnem mestu Veselje do gibanja se poleg vaše IP številke shrani vaše ime in priimek in/ali e-naslov, ki ga vpišete v spletni obrazec.

Prijava na dogodke in dejavnosti ter Povpraševanje po več informacijah
Pri prijavi na dogodke in dejavnosti oziroma povpraševanju po več informacijah spletnem mestu Veselje do gibanja se poleg vaše IP številke zbirajo vaši osebni podatki, kontaktni podatki in ostali podatki, ki jih vpišete v spletni obrazec.

V skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju ZVOP-1) sme upravljavec osebnih podatkov obdelovati osebne podatke, če je podana osebna privolitev posameznika. V primeru uporabe spletnega mesta Veselje do gibanja se za osebno privolitev šteje ravnanje uporabnika, ki z vnosom podatkov v spletni obrazec in izvedbo pošiljanja podatkov potrdi, da se strinja s to Izjavo o varstvu podatkov. Upravljavec ne prevzema odgovornosti za verodostojnost, točnost in ažurnost osebnih podatkov in kontaktnih podatkov, ki jih posreduje uporabnik.


BHS Skupina d.o.o. tako zbrane podatke, ki jih je uporabnik vnesel v spletni obrazec, obdeluje za namene, za katere jih kot uporabnik spletnega mesta Veselje do gibanja posredujete (komuniciranje in obveščanje, pošiljanje informacij, gradiva in vabila na dogodke, statistične obdelave, segmentacije, analize in priprave poročil, ter za telefonsko, pisno in elektronsko anketiranje).

Podatki o vaši prijavi se shranjujejo in obdelujejo, dokler se ne odjavite od storitve obveščanja po e-pošti preko e-naslova info@veseljedogibanja.si oziroma e-naslov info@veseljedogibanja.si ne posredujete svoje pisne zahteve za umik soglasja za obdelavo osebnih podatkov.

Pravica do informacije

Vsa svoja vprašanja, povezana z varstvom osebnih podatkov, zbranih prek spletnega mesta Veselje do gibanja, ki se nanašajo na vas (npr. zbiranje, obdelava, varstvo, dodatne informacije) pošljite na e-naslov info@veseljedogibanja.si.

Umik soglasja za obdelavo osebnih podatkov

Kot uporabnik spletnega mesta Veselje do gibanja lahko kadarkoli (z odjavo na e-naslov info@veseljedogibanja.si pisno zahtevate, da upravljavec trajno ali začasno, deloma ali v celoti preneha obdelovati vaše osebne podatke. BHS Skupina d.o.o. se zavezuje, da bo najkasneje v 15 (petnajstih) dneh po prejetju pisne zahteve ustrezno preprečila obdelavo in/ali izbrisala osebne podatke uporabnika.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

BHS Skupina d.o.o. se zavezuje, da osebnih podatkov uporabnikov, zbranih na spletnem mestu Veselje do gibanja, brez izrecnega soglasja uporabnika ne bo posredovala tretjim osebam razen v zakonsko določenih primerih.

Piškotki in dnevniške datoteke spletnega strežnika

Kot večina spletnih strani tudi na spletnem mestu Veselje do gibanja uporabljamo piškotke za pravilno delovanje storitev in boljšo uporabnikovo izkušnjo. Upravljavec spoštuje vašo zasebnost in se obvezuje, da bo podatke uporabnikov varoval v skladu z veljavno zakonodajo (Zakonom o elektronski komunikaciji; ZEKom-1, Ur. l. RS, št. 109/2012 in nasl.).

Kot uporabnik spletnega mesta Veselje do gibanja lahko piškotke kadarkoli sprejmete ali jih zavrnete. Če ne želite sprejemati piškotkov, nastavite svoj brskalnik tako, da izbriše vse piškotke s trdega diska računalnika, jih blokira ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Vse o piškotkih in podatki o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletnem mestu Veselje do gibanja, so podrobneje predstavljeni v sklopu Piškotki.

Varovanje podatkov

BHS Skupina se zaveda, da je varovanje osebnih podatkov za uporabnike zelo pomembno, zato se obvezuje, da bo podatke uporabnikov skrbno varovala in zaščitila pred izgubo, spremembami, krajo ali dostopom nepooblaščenih tretjih oseb. Osebne podatke uporabnikov, ki se zbirajo prek spletnega mesta Veselje do gibanja, bo BHS Skupina d.o.o. varovala v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov (Zakon o varstvu osebnih podatkov; ZVOP-1, Ur. l. RS, št. 86/2004 in nasl.) in to Izjavo o varstvu osebnih podatkov.

 

Rok hrambe osebnih podatkov


Posredovani osebni podatki se bodo shranjevali in uporabljali toliko časa, dokler bo to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili obdelovani. Po izpolnitvi namena obdelave, upravljavec zagotavlja, da bodo osebni podatki izbrisani oz. da bo dostop do zbranih osebni podatkov blokiran.

Končne določbe

Če je, ali postane, katero izmed določil teh splošnih pogojev nezakonito, neveljavno ali neizvršljivo, to ne vpliva na veljavnost drugih določb splošnih pogojev.

Na vprašanja uporabnika o zaupnosti uporabnikovih podatkov, načinu zbiranja in uporabi podatkov ali želje po dodatnih informacijah, bo odgovorila odgovorna oseba za upravljanje s podatki spletnega mesta Veselje do gibanja.

BHS Skupina d.o.o.
Šmartinska cesta 152, 1000 Ljubljana
email: info@veseljedogibanja.si.SPREMEMBA POGOJEV
BHS skupina si pridržuje pravico do spreminjanja teh pogojev brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj, ko so objavljene.

ZAKLJUČEK
Z vstopom na spletno mesto soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate z vsemi zgoraj navedenimi pogoji.