March 25, 2022

Popestritev domačega ambienta z uporabo lepo zasnovanih cvetličnih loncev

Svoje notranje pa tudi zunanje prostore doma lahko popestrimo z najrazličnejšimi izdelki. To so lahko le majhni dodatki ali dekorji, s katerimi lahko v hipu pričarate povsem drugačno vzdušje pa tudi privlačnejšo zasnovo. Z dodatki za dom se navadno ukvarjate šele, ko ste poskrbeli za večje kose pohištva in druge večje elemente. Nato pa se osredotočite na malenkosti.

Za piko na i na svojem domu lahko poskrbite tudi z nameščanjem najrazličnejših rastlin. Te lahko zasadite zunaj na vrtu, balkonu ali na terasi, ne nazadnje tudi v svojih notranjih prostorih. V notranjih sobah boste rože praviloma postavili v kakšna privlačna cvetlična korita oziroma lonce. Odlično se lahko na primer obnesejo betonske posode za rože. Takšna vrsta loncev se dobro poda tako v moderno kot tudi klasično zasnovana stanovanja.

Lokacija in velikost posod za rože

Še zdaleč ni vseeno, kje v stanovanju ali zunaj njega boste nameščali posode za rože iz betona ali kakšnega drugega materiala. Pred postavitvijo raje naredite temeljit načrt, kjer boste upoštevali vse pomembne dejavnike, ki lahko vplivajo na vzgojo ter rast izbranih rastlin.

betonske-posode-za-roze

Stabilne in težke betonske posode za rože lahko pomembno prispevajo k čudoviti ureditvi ambienta večjih notranjih prostorov.

Lokacija postavitve betonske posode za rože pa še zdaleč ni edini ključen kriterij. Pri izbiri takšnih produktov pazite na velikost. Če je vaša soba z rastlinami precej majhna, najverjetneje vanjo ne boste postavili preveč velikih posod. Na trgu so na voljo izjemno majhne cvetlične posode pa tudi takšne, ki merijo meter ali več v dolžino. Upoštevajte tudi višino ter širino posod za rože.

Barvni odtenek betonskih cvetličnih posod

Izbira barvnega odtenka betonske posode za rože je seveda v največji meri odvisna od vas. Dobro pa je, da se barva sklada še z drugimi elementi, ki se nahajajo v neposredni bližini. Morda boste želeli posodo iz betona, ki je povsem naravno obarvana ali pa takšno, ki je ne boste mogli najti na trgu. V tem primeru kupljeni izdelek lahko pobarvate kar sami. K sreči so na voljo posebne barve, ki so namenjene za barvanje betona in podobnih materialov.

cvetlicna-korita-zunanja

Ambientalna ureditev vaše vrta in okolice hiše pomembno prispeva k dobremu počutju.

Na posodo iz betona za rože pa ne nazadnje lahko tudi kaj lepega narišete. Tudi to je ena od možnosti, kako svoj dom še bolj popestriti oziroma ga narediti prijetnejšega in domačega.

Lonci za rože tudi iz drugih materialov

Res je, da so betonski lonci in posode za rože res nekaj posebnega, a še zdaleč niso edina rešitev oziroma možnost nakupa. Tisti, ki v betonskih cvetličnih loncih vidite kakšno slabost, na primer večjo težo in otežkočeno prenašanje z ene lokacijo na drugo, se boste verjetno odločili za lonce iz drugačnih materialov.

Zelo priljubljeni so tudi plastični lonci za rože. Njihova največja prednost je ta, da so cenovno izjemno dostopni, na voljo pa so v najrazličnejših oblikah pa tudi velikostih. Za piko na i pa je takšen cvetlični lonec tudi izjemno preprost za prenašanje.

Glinena korita za rože

Pri izbiri korit, loncev oziroma posod za rastline so vam na voljo tudi izdelki iz gline. Ti so že na prvi pogled videti nekaj prav posebnega. Zdi se, da so tudi dovolj trpežni in obstojni, kar se kasneje izkaže, da drži. Tudi takšna vrsta posod se lahko dobi v različnih barvnih odtenkih.

cvetlicna-korita

Manjša cvetlična korita lahko postavite na okenske police, balkone, terase, ob rob stopnišča in še marsikje.

V specializiranih prodajalnah z izdelki za vzgojo rastlin lahko najdete tudi takšna glinena korita, ki so narejena iz prav posebne vrste gline, ki se imenuje ollas. Tovrstne posode se najpogosteje uporabljajo za namakanje kultiviranih površin. Korita so izdelana iz vzdržljive žgane ilovice oziroma gline ter so neglazirana. Slednje je pomembno, ker vpliva na to, da lahko voda enakomerno ter postopoma pronica vanje.

Lesena korita

V množici najrazličnejših posod za rože lahko najdemo tudi lesena korita. Ta se še vedno zelo pogosto uporabljajo. Kljub temu se je dobro zavedati, da les v tem primeru ni trajen, predvsem zato, ker rastline zalivamo in tako les tudi vlažimo. Ker je naravni material, diha. Poleti se precej hitro izsuši. Paziti je treba tudi pri izbiri premaza, ki v nobenem primeru ne sme vključevati kakršne koli strupene primesi.

Še najbolj primerno je morda, da se uporabljajo kovinski ali pa plastični lonci za rože. Takšni materiali so namreč veliko bolj trpežni, kljub vsemu pa jih je treba zlasti v zimskem času izprazniti ter zaščititi, da nam ne popokajo. In ker so takšni lonci za rože praviloma nekoliko težji, je zanje značilno, da jih na enem mestu hranimo več let.

PROSTI ČASZDRAVO ŽIVLJENJEEKOLOGIJAKONTAKT
Copyright@2021
Pogoji poslovanja