March 7, 2022

Opremimo avtomobil s strešnimi nosilci

Prevažanje različnih predmetov z našim avtomobilom je dandanes veliko lažje kot kadarkoli prej. Zelo pomembno je, da lahko športno opremo s seboj prevažamo, ko se odpravljamo na smučanje ali druge aktivnosti. Za večje in manjše limuzine, kot tudi SUV in druga vozila nam nosilci za smuči za avto močno olajšajo prevoz ključne opreme na manj in bolj težje dostopne lokacije. Namestiti jih je mogoče na večino avtomobilov, ki imajo že nameščene strešne sani ali letve. Nekatera osebna vozila pa imajo vgrajene zatiče, kamor je mogoče namestiti sani ali univerzalne nosilce.

Nosilci za smuči so ugodni za nakup

Dandanes je še vedno veliko neznanega, kar se tiče nosilcev za prtljago za naš avtomobil. Pogosto je narobno mišljenje, da so dragi ali da za naš model avtomobila ne obstajajo. V resnici pa je avtomobilske nosilce za smuči mogoče kupiti v številnih izvedbah, ki so namenjene točno določenemu tipu ali seriji vozila. Nekateri izmednjih pa so univerzalni in jih je mogoče namestiti na različna osebna vozila ali kombije.

Velika prednost, ki jo imajo avtomobilski nosilci za smuči je njihova nizka cena. Če denimo pogosto potujemo v gore ali hribe so ena izmed pomembnejših nadgradenj za naš avtomobil. Seveda pa moramo poskrbeti, da uporabljamo primerne zimske gume z dobrim oprijemom, če se bomo spopadali z zaledenelim ali zasneženim cestiščem.

Aerodinamična oblika nosilcev za smuči

Zasnova nosilcev za smuči je veliko bolj napredna, kot si morda sprva mislimo. Narejeni so tako, da ustvarijo čim manj upora, ko naš avtomobil drvi po cesti. S tem se zmanjša hrup in poraba goriva na krajših in daljših vožnjah. Aerodinamična oblika poskrbi, da bo potovanje udobno in brez nepotrebnih zvočnih motenj. Sami nosilci pa so tudi izredno lahki, kar pomeni, da jih lahko brez težav namestimo na streho avtomobila. Nameščene jih lahko pustimo tudi dalj časa, saj so odporni na vremenske vplive kot so vlaga, mraz, vročina, UV žarki ipd.

stresni-nosilci-univerzalni

Univerzalni strešni nosilci se lahko namestijo na različne vrste vozil, nanj pa lahko pritrdimo nosilce za smuči, kolesa, strešne kovčke in različne vrste tovora.

Smuči brez težav namestimo in odstranimo s strešnih nosilcev

Poleg aerodinamične oblike in nizke teže, so nosilci za smuči narejeni tako, da je mogoče smuči hitro odstraniti ali namestiti na njih. Vsak proizvajalec ima drugačen pristop, večina pa si deli sistem nalaganja smuči tako, da jih preprosto vstavimo oziroma porinemo v nosilec. Nato pa jih s sponkami pritrdimo na mesto, kjer so popolnoma zavarovane pred premikanjem.

Poleg smuči lahko na strehi našega avtomobila prevažamo tudi drugo prtljago. Za to bomo potrebovali strešne kovčke, ki jih namestimo na strešne nosilce. Druga opcija so denimo tudi avtomobilski nosilci za kolesa, za vse, ki jim ni všeč koles prevažati na zadnji kljuki.

Strešni kovčki razširijo prostornino našega prtljažnika

Prtljažnik našega avtomobila je brez dvoma izredno uporaben pri prevažanju raznovrstnih predmetov. Zelo nevarno je, če prtljago prevažamo znotraj kabine avtomobila, saj lahko povzroča potnikom in tudi vozniku neudobje. Obenem pa se tudi pri nizkih hitrostih lahko navadna škatla z robčki spremeni v zelo nevaren predmet v primeru trka. Pomembno je, da v kabini ni nobenih predmetov, ki se prosto gibljejo. Veliko bolje je, če strešni kovčki prevzamejo breme prevažanja dodatne prtljage. S tem si olajšamo vožnjo na dolge in kratke poti, saj lahko v kovčke na strehi shranimo oblačila, živila, občutljivo elektroniko ipd.

Zaščita za prtljago pred naravnimi elementi

Streha našega avtomobila je izpostavljena številnim naravnim elementom, kot so dež, UV žarki, zmrzal ipd. Ko govorimo o nosilcih za smuči za avto, naravni elementi ne predstavljajo nevarnosti, saj so smuči odporne na skoraj vse. To pa ne velja za primer, ko prevažamo na strehi oblačila in druge občutljive predmete, ki jih moramo zaščititi.

stresni-kovcki

Strešni kovčki se lahko namestijo tudi na moderne vrste avtomobilov.

Pomembno se je zavedati, da so strešni kovčki za avto narejeni tako, da ne prepuščajo vlage, sončnih žarkov, vetra in drugih elementov v njihovo notranjost. Tako bo vsa prtljaga zaščitena, neglede na to kje se vozimo in kakšno je vreme.

Zavarujmo prtljago pred nepridipravi

Večina modernih avtomobilskih strešnih kovčkov ima vgrajen vsaj en varnostni mehanizem. Ključavnica na kovčku na strehi bo poskrbela, da bomo do njegove vsebine imeli dostop sami mi. Močni pripenjalni mehanizem pa preprečuje, da bi ga nepridipravi odtujili z vozila. Vsebina kovčka je popolnoma nevidna, kar poveča varnost našega avtomobila. Nikoli ni priporočljivo, da imamo v vozilu na vidnem mestu karkoli dragocenega. Dejansko pa je nemogoče razbrati, če se v strešnih kovčkih nahaja karkoli, ko so nameščeni na vozilu. To je tudi razlog, da bodo naše dragocenosti veliko bolj varne, kot če bi jih pustili v notranjosti našega vozila.

Uporaba več kovčkov na strehi

Večji karavani in SUV-ji imajo možnost uporabe več kovčkov na svoji strehi. Namestimo lahko kombinacijo manjših in večjih ali pa samo večje kovčke – veliko je odvisno od dodatne prostornine, ki jo potrebujemo. Vedno pa imamo tudi možnost, da poleg osebne prtljage prevažamo tudi športno opremo, kot so smuči, kolesa ipd. Priporočljivo je, da se vnaprej pozanimamo o zmožnostih našega vozila, kot tudi nosilcih, ki so na voljo za prevažanja prtljage, ter so primerni za streho modela našega avtomobila, SUV-a ipd.

PROSTI ČASZDRAVO ŽIVLJENJEEKOLOGIJAKONTAKT
Copyright@2021
Pogoji poslovanja