September 24, 2021

Najbolj priljubljene adrenalinske aktivnosti

Tisti, ki radi svoje počitnice organizirajo sami, bodo nedvomno zelo uživali na severozahodu Slovenije, kjer čudovita narava in bogata turistična ponudba nudita vse, kar potrebujemo pri preživljanju dopusta. Na svoj račun bodo prišli predvsem tisti, ki so radi tudi med svojim oddihom kar se da aktivni, med temi pa gre izpostaviti navdušence nad adrenalinskimi športi. Priložnosti za te v Posočju ne manjka, zato je to idealna destinacija za avanturiste.

Pravi adrenalinski odvisniki bodo svoj prosti čas najraje preživeli v Posočju, ki se razvija kot center adrenalinskih aktivnosti ne le pri nas, temveč v širšem delu Evrope. Na to nakazuje že pestra ponudba turističnih krajev ob soči, ki v poletnem času zaživijo z bogato zbirko raznih aktivnosti in dejavnosti. Katere so med najbolj priljubljenimi?

Rafting

Rafting na Soči je nedvomno aktivnost, po kateri je največ povpraševanja. V ponudbi jo ima praktično vsak ponudnik, ki se ukvarja z organizacijo takšnih aktivnosti. Privlačna izhodišča za rafting na Soči najdemo na različnih mestih ob zgornjem toku reke, predvsem pa seveda v večjih turističnih krajih, torej v Bovcu, Kobaridu in Tolminu. Rafting na Soči je zelo priljubljena storitev tudi za tiste, ki se prvič podajajo na kakšno bolj adrenalinsko dejavnost, tako pa je tudi dobra ideja za darilo. Prav tako je rafting idealen za družine in skupine, zato se za to dejavnost odločajo tudi mnoga podjetja, šole in druge skupine, ki želijo utrditi medsebojne odnose skozi sprostitev in zabavo.

Bovec postaja vse bolj priljubljeno središče za ljubitelje aktivnosti na prostem. V objemu neokrnjene narave ponuja Posočje obilo priložnosti za uživanje v najrazličnejših aktivnostih, na voljo so tudi nekatere nove dogodivščine, ki se jih splača spoznati. Izbire je dovolj za vsakogar, zato je obisk soške doline vsekakor priporočljiva opcija, in to v vsakem letnem času.

Najbolj atraktivne so poletne opcije, ki jih odpira Bovec Rafting posebej izstopa in si zasluži posebne omembe. V Bovcu so pri mnogih turističnih agencijah na voljo različni programi, ki omogočajo oblikovanje te izkušnje tako, da odgovarja vsakemu posamezniku. Bovec rafting ponuja vrsto programov, lahko so atraktivni in razburljivi na rečnih brzicah, lahko pa tudi veliko bolj umirjeni in sproščujoči na drugih delih reke. Prav tako gre za zanimivo in družabno aktivnost v skupini, kar je še dodatna prednost, s katero Bovec rafting približa širokemu krogu interesentov.

Skok s padalom

Med priljubljene adrenalinske storitve v Posočju se uvršča tudi skok s padalom. Pogosto gre za tandemski skok s padalom, ki je namenjen tistim, ki si takšna doživetja privoščijo le občasno. Gre za zelo adrenalinsko aktivnost, ki zagotavlja nepozabno izkušnjo. Tandemski skok s padalom bo navdušil tudi tiste, ki so že vajeni vseh mogočih dejavnosti na tleh ali na vodi. Prav tako pa je izvrstno presenečenje tudi za tiste, ki bi radi prvič doživeli kaj takšnega – tandemski skok s padalom je vsekakor dobra iniciacija v svet adrenalinskih aktivnosti!

rafting

Soteskanje

Rafting je seveda klasika, ki je ne moremo uvrstiti med nove opcije, čeprav je iz leta v leto bolj priljubljena izbira. Boljši primer aktivnosti, ki se naglo razvija, je bržkone soteskanje. Soča ima kar nekaj pritokov, ki v pobočja okoliških hribov režejo globoke soteske, ki so kot nalašč za soteskanje. Soča sama sicer ne ponuja te opcije, naredi pa idealen ambient za tiste, ki so se pripravljeni podati v korita njenih pritokov. Ta aktivnost je zelo zanimiva in privlačna za avanturiste, ki želijo spoznati nekaj novega in drugačnega. V vsakem primeru lahko računamo na nekoliko drugačno izkušnjo, pa tudi na dobro mero telesne aktivnosti, kar je značilno za soteskanje Soča skrbi za sprostitev in oddih, v koritih pritokov pa je treba premagovati različne naravne ovire, ki stojijo na poti raziskovalcev teh sotesk. Vsekakor gre za privlačno opcijo, ki se jo splača izkoristiti pri obisku Posočja – v Bovcu je več agencij, ki nudijo vodene programe po atraktivnih soteskah. 

Spust s kajakom

Če želite nepozabno izkušnjo, pri kateri se sami preizkusite v veslanju po reki Soči, vam ne bo žal, če se odločite za kajak spust. Aktivnost kajak spusta je primerna tako za tiste, ki ste se že preizkusili v kajakaštvu kot tudi za popolne začetnike, saj se bodo naši kajak vodiči potrudili, da vam podajo potrebno ali dodatno znanje v kar se da najbolj zabavni obliki. Izbirate lahko med klasičnimi kajaki (v katerih ste pokriti s krovnico) ali sit on top kajaki, kateri so brez krovnice, so lažje vodljivi in bolj stabilni ter tako bolj primerni za začetnike. Glede na izkušenost naši vodniki izberejo odsek reke, ki je za nepozabno izkušnjo najbolj primeren, nato pa se skupaj spustite po smaragdni reki Soči.

PROSTI ČASZDRAVO ŽIVLJENJEEKOLOGIJAKONTAKT
Copyright@2021
Pogoji poslovanja