February 24, 2022

Adventni venci izdelani po vašem okusu

Skozi leto naletimo na kar nekaj praznikov. Nekateri med njimi so nam še posebej pri srcu. Daleč v ospredju sta zagotovo božič in novo leto. Če želimo, da se nam tovrstna praznika še bolj približata, pa moramo tudi sami v precej veliki meri poskrbeti za vzdušje. Navadno že na začetku decembra svoj dom okrasimo. Med vso mogočo božično dekoracijo pa nikakor ne smejo manjkati niti adventni venci.

Adventni venček s seboj prinaša prav posebno sporočilo. Praviloma pa ga namestimo na jedilno mizo, lahko tudi na vhodna ali katera druga vrata. Na teh, ki so nameščeni na mize, ne bi smele manjkati štiri enako obarvane svečke in še nekaj drugega okraja.

Kupiti ali sami izdelati adventni venec

Adventni venci so torej aktualni na začetku decembra. Družbo jim navadno delajo tudi adventni koledarji. Večina med nami takšne venčke kupi, saj so cene povsem dostopne. Po drugi strani pa si nekateri takšen božični okras prav vsako leto želijo izdelati sami. Obstajajo celo osebe, ki ne kupijo prav nobenega materiala za izdelavo, temveč vse potrebno poiščejo kar v naravi. Takšen izdelek je zato povsem naraven in zato še toliko bolj cenjen in ne nazadnje tudi prisrčen.

adventni venec

Čarobni praznični adventni venčki še lepše zažarijo na primerni podlagi

Seveda pa tudi takšne hitro zamikajo venci za advent, ki se že v mesecu novembru pričnejo bohotiti na prodajnih policah prodajaln s tovrstnimi izdelki. Na pogled so tako privlačni in posebni, da se jim le s težavo upremo. Idej za izdelavo pa je nešteto veliko. Vsakič znova in spet kje vidimo venček, ki na katerem je dodanega kaj novega.

Naročanje božično-novoletnega dekorja preko spleta

Številnim ob koncu leta preprosto zmanjka časa za izdelovanje venčkov in drugega božično-novoletnega okrasja. Tudi časa za nakupovanje v velikih trgovskih centrih je vse manj. V tem primeru so nam lahko v veliko pomoč številne spletne prodajalne, ki prav tako ponujajo vrhunske in cenovno dostopne izdelke za okraševanje doma in drugih prostorov v času božiča in novega leta.

Nekateri ponudniki vam omogočajo celo naročanje adventnih venčkov po meri. Sporočiti jim morate, kakšen venček si želite – velikost, oblika, material, barvni odtenek. To pa je že skoraj tako, kot bi venec za advent izdelali sami.

Božična drevesca v vseh možnih barvnih odtenkih

Če je nekoč veljalo, da morajo biti božična drevesca izključno zelene barve, je dandanes decembra nekoliko drugače. Po domovih pa tudi drugje namreč videvamo smrečice v najrazličnejših barvnih odtenkih. Na voljo je celo roza umetno božično drevo, ki je lahko dobrodošlo tudi v otroški sobi. Zeleno, rdečo in zlato barvo, ki so veljale za tipične božično-novoletne barve, so pričele dopolnjevati še druge. To ne velja samo za okrasne smreke, temveč tudi za druge dekorje v tem času.

Božična drevesca različnih barvnih odtenkov so seveda umetno izdelana. Naravna smrečica za božič in novo leto je seveda še vedno zelena. In nekateri prisegajo le na slednje. Po drugi strani pa vam lahko tudi umetno izdelano božično drevesce v dom ali poslovni prostor prinaša številne prednosti.

Najhitreje postavljena božična smrekica

Umetno božično drevo ali smrekica prinaša vrsto prednosti v primerjavi z naravnim drevescem. V prvi vrsti je lahko izjemno hitro postavljeno, obenem pa so vsi deli strukture videti povsem enaki. To za nas pomeni, da ga lahko lažje in hitreje okrasimo. Ena od ključnih prednosti pa je zagotovo tudi to, da z njim pravzaprav nimamo veliko dela. Medtem ko je treba skoraj vsak dan pomesti pod naravnim drevescem, zaradi odpadanja iglic, nam pri umetnem nikakor ni treba misliti na to.

bozicno drevo advetni venec

Kombinacija umetnega božičnega drevesa in adventnega venca pričara posebno praznično vzdušje

Kombinacija umetnega božičnega drevesa in adventnega venca pričara posebno praznično vzdušje

Velika prednost umetno narejene smrekice je torej tudi to, da si lahko po lastni želji izberete barvni odtenek. Na voljo so na primer zlata, modra, bela, siva, roza božična drevesca. In medtem ko boste naravno smreko ali jelko lahko uporabili le enkrat, vam lahko umetno drevo služi kar nekaj let. Trajnost in trpežnost tovrstnega dekorja za božič pa je seveda v veliki meri odvisna od samih materialov.

Še drugi priljubljeni okraski za božično-novoletni čas

Smrekica, adventni venček, adventni koledar. To je le nekaj nujnih okraskov oziroma dekorjev, ki se jih decembra spodobi dati na plano. Nekateri pa svoj dom v tem času povsem spremenijo v nekaj drugega. Poskrbijo, da je na mizah prt s primernimi motivi, na vsak vogal obesijo kakšen lep svetleč izdelek.
Za piko na i je tudi posteljnina božično obarvana. Na sedežni garnituri pa je vsak nekaj vzglavnikov, ki kažejo na to, da se bližata božič in novo leto.

PROSTI ČASZDRAVO ŽIVLJENJEEKOLOGIJAKONTAKT
Copyright@2021
Pogoji poslovanja